Bemutatkoztak a Ford GT pilótái

2016. 01. 08.
A Ford Chip Ganassi Racing ma bejelentette, hogy Marino Franchittit, Stefan Mückét, Olivier Plat és Andy Priaulx-t választották ki arra, hogy a csapat színeiben álljanak rajthoz a vadonatúj Ford GT versenyautóval a 2016-os FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) futamain.

A Ford két autót indít a FIA Hosszútávú Világbajnokságon, és két másikat az IMSA WeatherTech SportsCar bajnokságon. A két csapat júniusban találkozik, amikor mind a négy autó rajthoz áll majd a világ leghíresebb hosszútávú versenyén, a Le Mans 24 órás futamon – méghozzá pontosan ötven évvel azután, hogy a Ford versenyautói hármas befutó győzelmet arattak ezen a pályán. A FIA WEC futamaira három további európai helyszínen is sor kerül: az egyik Silverstone lesz (Egyesült Királyság), a másik Nürburgring (Németország), a harmadik pedig Spa (Belgium).

“Nem hibázhatunk, győzni akarunk,” nyilatkozta Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “Aki ezen a szinten akar versenyezni, annak a legjobb autót, a legjobb csapatot és a legjobb pilótákat kell kiállítania; ezért is választottuk ki Stefant, Oliviert, Andyt és a Marinót, hogy a Ford GT volánja mögött a világ legjobbjaivá váljanak.”

“Lelkesítő dolog a csapattal együtt lenni itt az Egyesült Királyságban a WEC csapat bemutatásakor,” mondta Chip Ganassi, a Ford Chip Ganassi Racing tulajdonosa. “A versenyzőket most is ugyanúgy választottuk ki, mint a Weathertech Sportscar Bajnokságon induló, múlt hónapban bemutatott pilótákat – vagyis a lelkesedésük, a gyorsaságuk és a hosszútávú futamokon szerzett eredményeik alapján. Ez egy globális csapat, amely két bajnokságon is rajthoz áll majd, én pedig alig várom, hogy végre megkezdődjenek a futamok!”

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.