A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója!

2014. 02. 05.

A tavalyi évben újra a Ford Fiesta lett az európai piac legnagyobb számban értékesített kisautója: 2013-ban a Ford 293.663 Fiestát értékesített Európában, így a modell, amely nem mellesleg 2011-ben és 2012-ben a világ legnépszerűbb kisautója is volt, immár a második egymást követő évben bizonyult a szegmens legkelendőbb modelljének a kontinensen.

“A Fiesta kimagasló vezetési élménye ugyan vonzerőt jelent, mint a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motor alacsony fogyasztása.” - fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A Fiesta kínálatában ugyanúgy szerepel a dinamikus és praktikus Fiesta ST, mint az ultra-takarékos Fiesta ECOnetic – nem beszélve a több mint 11.400 lehetséges variációról –, így a kisautó-vásárlók biztosan megtalálják a számukra tökéletesen megfelelő autót.”

A Ford Fiesta a dinamikus külső-belső stílus, az élvonalbeli dizájn, kidolgozás és ergonómia mellett Active City Stop rendszert is kínál, ami segít elkerülni a koccanásos baleseteket. A Fiestához emellett megrendelhető a Ford hangvezérlésű csatlakozási rendszere, a SYNC is, akárcsak a Vészhelyzeti Segélyhívó, ami egy baleset után 26 európai nyelven képes értesíteni a helyi mentőszolgálatot.
 
Öt érdekes tény a Fiestáról:
• A Fiesta modellből több mint 11.400 különféle variáció állítható össze
• A legnépszerűbb karosszériaszínek a Frozen White, a Panther Black és a Moondust Silver
• Minden Fiestában körülbelül 1 kilométernyi elektromos vezeték található
• A Fiesta a világ 62 országában kapható
• A megnövekedett piaci kereslet miatt a Ford kölni üzemében a jövő hónaptól extra műszakot vezetnek be, és napi 110 darabra növelik a Fiesta gyártási kapacitását

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.Vélemények