KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓ
2014. 01. 23.

Elkészült a százezredik Ford B-MAX

A Ford romániai, Craiovában lévő összeszerelőüzemében elkészült a százezredik B-Max: az 1.0 literes EcoBoost motorral felszerelt Panther Black Titanium modell tulajdonosa egy romániai vásárló lesz. A Ford különleges, B-oszolop nélküli ajtómegoldást kínáló kisméretű egyterűjre rendkívüli sikernek bizonyult: csak tavaly 67.000 darab talált belőle gazdára.

„Ez egy hatalmas mérföldkő a márka és a Ford craiova-i csapatának életében egyránt.”- fogalmaz Vic Startek, a Ford romániai ügyvezetője. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a B-Max-hoz hasonló intelligens, egyedi megoldásokat kínáló autót gyárthatunk, és mindössze 18 hónap alatt teljesíteni tudtuk a 100.000 darabos gyártási célkitűzést.”

A Ford B-Max sikerének kulcsa a fejlett technológia, többek között a hangvezésrléses Ford SYNC kommunikácisós rendszer, amekyet  az európai vásárlók több, mint 80%-a megrendellt az autóhoz. A modellben Európában elsőször bemutatkozó, Euro NCAP Advanced díjas ’Vészelyzeti Segélyhívó Rendszer’, amely baleset esetén értesíti a helyi hatóságokat, már 26 nyelven és 40 európai régióban elérhető. A B-Max úgy ért el az  Euro NCAP, maximális 5 csillagos biztonsági minősítését, hogy különleges, B-oszlop nélküli ajtórendszerének köszönhetően rendkívüli mértékben megkönnyíti az utasok ki- és beszállását. Ezen felül a B-Maxban is megtalálható Ford MyKey technológia segítségével a szülők korlátozhatják a maximális sebességet, hangerőt gyermekeik számára az autóban, (sebesség, hangerő, stb.) amely biztonságosabbá teszi számukra az autózást.
 
A Ford B-Max több nemzetközi szakmai elismerést is szerzett, ezek közül a legfontosabb az AUTOBEST 2013 díj, denagy közönségkedvencnek is számít: a német Auto Motor und Sport Magazin olvasói például a 2012 legszebb egyterűjévé választották meg.

A Ford Craiovában napi 370 B-Max-ot szerel össze, de itt készül a két egymást követő évben, 2012-ben és 2013-ban egyaránt az ’Év Motorja’ címet megszerző 1.0 literes EcoBoost motor, és az amerikai és ázsiai modellekben is beépítésre kerülő 1.5 literes EcoBoost motor is.Márkakereskedésünk híreiFeltételek Adatvédelem Állásajánlatok