Új naperőmű Spanyolországban

2023. 01. 17.


Új naperőmű támogatja a Ford ambiciózus fenntarthatósági célkitűzésének teljesítését

Budapest, 2023. január 17. – A Ford már a jövőre készül: a vállalat új naperőművet épített a spanyolországi Valenciában működő Almussafes üzemegységében. Mint ismeretes, a Ford vállalta, hogy 2035-re minden Európában értékesített autója nulla károsanyag-kibocsátással működik majd, ahogyan európai létesítményei és beszállítói is. A cég legutóbbi kezdeményezése, a 2022 végén üzembe helyezett naperőmű azt igazolja, hogy a Ford folyamatosan dolgozik e cél elérésén.

A spanyol gyárban felállított, a Nap energiáját villamos árammá alakító napelemek annyi elektromosságot termelnek, ami képes lenne fedezni 1400 átlagos háztartás éves energiaszükségletét1. A jelenlegi, 4641 megawattórás kapacitás már idén nyáron további 3762 megawattórával fog bővülni, ami újabb 1100 átlagos háztartást lenne képes ellátni árammal. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy e napelemek révén a Valencia üzem már idén is érzékelhető mértékben tehermentesíti az országos elektromos hálózatot.

A Ford azt tervezi, hogy a jövőben újabb naperőműveket telepít olyan területeken, amelyek nem szükségesek a termeléshez, és ezzel 2024-re az üzem saját energia-előállító kapacitása a csúcsidőszakban megközelíti majd a 10 megawattot. Ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy később az épületek tetején is elhelyezhetnek-e további napelemeket.

Új naperőművet a spanyolországi Valenciában

“Manapság mindannyian egyre inkább felismerjük a megújuló energiaforrások fontosságát. A Ford kitartóan dolgozik a tisztán elektromos jövő megvalósításán és a gyártás karbonsemlegessé alakításán, és ebben rengeteget számítanak az olyan kezdeményezések, mint ez a mostani, amely lehetővé teszi, hogy a Valencia üzem maga állítson elő elektromos áramot,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa fenntarthatóságért, környezetvédelemért és biztonságtechnikáért felelős igazgatója.

A spanyolországi Almussafes üzemegység már 2022. január 1. óta kizárólag megújuló forrásokból származik elektromos árammal működik, és időközben a Ford összes európai gyártólétesítménye erre az útra lépett. A vállalat folyamatosan keresi a megoldásokat arra, hogyan növelhetné még tovább a megújuló energia arányát, arra törekedve, hogy 2035-re a teljes globális gyártási tevékenysége 100 százalékban karbonmentes úton előállított árammal működjön.

# # #

1 A Red Eléctrica Española 3,2 megawatt/év értékben határozza meg egy átlagos spanyol háztartás átlagos áramfogyasztását. A Ford számítása az almussafesi naperőmű csúcsidőben elért 2,8 megawatt összteljesítményén és 4641 megawatt éves teljesítményén alapul.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.