A Ford Európa kinevezte Martin Sandert

2022. 01. 31.

A Ford Európa kinevezte Martin Sandert a személyautó-részleg vezérigazgatójának, valamint a Ford-Werke GmbH igazgatótanácsi elnökének

KÖLN, Németország, 2022. január 10. – A Ford újabb fontos lépést tett afelé, hogy felgyorsítsa európai üzleti tevékenységeinek átalakítását, és teljes egészében felfrissítse elektromos autóinak és mobilitási szolgáltatásainak termékkínálatát, aminek köszönhetően a márka újrafogalmazhatja, milyen élmény egy Fordot birtokolni és vezetni. A vállalat ma bejelentette, hogy június 1-től Martin Sander lesz a Ford Európa személyautó-részlegének vezérigazgatója, valamint a Ford-Werke GmbH igazgatótanácsának elnöke. Sander kinevezése (aminek során két felsővezetői pozíciót is egyesítenek), hűen tükrözi a Ford elkötelezett törekvését, hogy virágzó üzletággá fejlessze Európában az akkumulátoros elektromos járművek piacát. Sander komoly autóipari tapasztalattal érkezik, hiszen 25 éves pályafutást tudhat maga mögött a Volkswagen Csoportnál, ahol különféle vezető posztokon dolgozott Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban és Európában; legutóbb az Audi AG európai értékesítésért felelős alelnöke volt. Sander és csapatának feladata lesz, hogy a Ford minél hamarabb kínálhasson ikonikus, tisztán elektromos hajtású és hálózatba kapcsolható személyautókat, illetve az olyan kezdeményezések elindítása, amelyeknek eredményeképpen a vállalat kiemelkedő digitális ügyfélélményt kínálhat európai vásárlóinak. Sander (akinek közvetlen felettese Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke lesz) veszi majd át azokat a feladatokat is, amelyeket korábban Roelant de Waard és Gunnar Herrmann végeztek; ők ketten tavaly év végén nyugdíjba vonultak. “Martin rendkívül tapasztalt vezető, lenyűgöző nemzetközi gyakorlattal,” nyilatkozta Rowley. “Lendülete, vezetési stílusa és friss szemlélete felgyorsítja majd személyautó-üzletágunk európai átalakítását, hogy vásárlóink új élményekkel gyarapodhassanak.” Sander a Ford európai személyautó-üzletágának központjának és a Villamosítási Központnak helyet adó Kölnben dolgozik majd, ahol jövő év elején már legördül a szerelőszalagról a legelső itt gyártott, tisztán elektromos hajtású személygépkocsi. A németországi Hildesheimben született Sander a Braunschweigi Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Jelenleg Ingolstadtban lakik feleségével és két gyermekükkel.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.