Az autó szól, ha feltörték

2021. 06. 21.

Most már maga az autó szól, ha feltörték – méghozzá a vezető okostelefonján keresztül


2021. 06. 17. - Bár a járvány miatt az emberek Európa-szerte leginkább otthon vannak, a járművek továbbra is a bűnözők kedvelt célpontjai, sőt néhány országban meg is szaporodtak az ilyen bűnesetek.1 Az autóriasztók segíthetnek ugyan elriasztani a tolvajokat, de a nagyvárosokban, ahol az utcák éjjel tele vannak leparkolt járművekkel, sokan már nem foglalkoznak a riasztásokkal, hiszen azt sem tudják, hogy kinek az autójáról van szó.2

Éppen ezért a Ford fejlesztette az okostelefon-kapcsolattal működő SecuriAlert riasztórendszert (korábban Guard Mode néven volt ismert), ami immár a személyautó-tulajdonosok számára is elérhető.

A bekapcsolt SecuriAlert értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, ha bármilyen aktivitást érzékel az autóval kapcsolatban, például ha kinyitották az ajtót, vagy ha valaki (akár kulccsal is) bejutott a járműbe. Így a tulajdonos akkor is nyugodt lehet, ha éppen nem lát rá az autójára, vagy ha azt hallótávolságon kívül parkolta le.


Hogyan működik a SecuriAlert?

Az autósok akkor aktiválhatják a SecuriAlert funkciót, amikor nincsenek a jármű közelében. A rendszer könnyen ki- és bekapcsolható a FordPass okostelefonos alkalmazás segítségével.3

Aktivált állapotban a SecuriAlert a jármű saját érzékelői segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén haladéktalanul értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára.

A FordPass Pro alkalmazás jelzi, hogy mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét.

A SecuriAlert akkor is jelez, ha az ajtót a kulccsal próbálják kinyitni (erre a hagyományos riasztók többnyire nem reagálnak), ami különösen olyankor lehet hasznos, ha valaki másolt vagy lopott kulccsal próbál hozzáférni a járműhöz.

Amikor a tulajdonos visszatér az autóhoz – például hogy reggel munkába menjen –, egyszerűen csak ki kell kapcsolnia a SecuriAlertet a FordPass alkalmazás segítségével, és már indulhat is.


Hálózatba kapcsolt funkciók

Az eredetileg haszongépjárművekhez kínált SecuriAlert csupán az egyik a Ford-vásárlók számára elérhető kapcsolódó funkciók közül.

2020-ban a Ford egész Európában díjmentessé tette ügyfelek számára a hálózatba kapcsolt járműszolgáltatásait, nemrégiben pedig bejelentette, hogy tagja annak a több autógyártót is egyesítő hálózatnak, amely azért jött létre, hogy az autók figyelmeztessék vezetőiket az előttünk álló útszakaszon felmerülő veszélyekre.


Díjmentes járműszolgáltatás Figyelmeztetés felmerülő veszélyekre


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.