Ford Szélvédő Párásodás Gátló

2021. 01. 26.

Edzés után bepárásodik a szélvédő? A Ford rendszere szabad kilátást biztosít!

Az ünnepek idején sokunk kicsit elengedte magát, ezért edzeni kezdtünk: futunk, bicajozunk vagy edzőterembe járunk. Ezzel az az egyetlen gond, hogy amikor utána beülünk az autóba, felhevült testünk miatt néha bepárásodik a szélvédő, így – ha csak néhány perccel is – később tudunk elindulni hazafelé.

A Ford új Szélvédő Párásodás Gátlója azonban ezt még időben megakadályozza. A rendszer méri a kabin levegőjének páratartalmát, illetve az üvegfelület hőmérsékletének változását, és szükség esetén automatikusan, éppen a szükséges fokozatot választva beindítja a klímaberendezést, hogy a pára ne tudjon lecsapódni a szélvédőn. *

A koronavírus-járvány miatt bevezetett edző termi korlátozások miatt mostanában gyakori, hogy edzés után nem tudunk lezuhanyozni. Tavaly március és június között a Sport England

felmérése szerint 731 ezerrel többen kezdtek el futni, és 1,2 millióval több ember választotta a kerékpározást, Németországban pedig 42 százalékk nőtt a futók száma

mivel az emberek megpróbáltak aktívak maradni a lezárások idején.A Szélvédő Párásodás Gátló a szélvédőn, a belső visszapillantó tükör közelében kapott helyet. Az 5 cm x 3 cm méretű rendszer több érzékelőt is tartalmaz. A Ford Kuga és Explorer SUV-modellekben már elérhető legújabb változat arra is képes, hogy a klímarendszer kompresszorának kisebb mérvű használatával csökkentse az autó üzemanyag-fogyasztását és CO₂-kibocsátását.


A Ford nemrégiben összefogott a szabadtéri programok szakértőjével, a komoot

céggel, hogy segítségükkel az autósok praktikusabban megtervezhessék kalandozásukat a természetben; némelyik elektromos hajtásláncú Ford-modell vezetői pedig már a FordPass alkalmazás segítségével is páramentesíthetik autójuk szélvédőjét és beállíthatják az utastér hőmérsékletét – még azelőtt, hogy beülnének a volán mögé.** Ha pedig a lefagyott szélvédő külső felületét kell jégteleníteni, a Ford szabadalmaztatott QuickClear technológiája egyetlen gombnyomásra, másodpercek alatt elvégzi a feladatot.


Idézetek


“Az élet egyik apró bosszúsága, amikor edzés után arra kell várni, hogy a szélvédő tiszta legyen; mégis ezt kell tennünk, mert a homályos üveg veszélyes lehet. Ez a technológia előre megjósolja a problémát, és megoldja a helyzetet, még mielőtt a vezetőben egyáltalán tudatosulna a dolog.”


Ingo Krolewski, a Ford Európa klímavezérlési részlegének vezetője


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.Vélemények