Új színekben pompázik Európa legnagyobb darabszámban értékesített kisautója

2015. 05. 19.
A Ford új fényezésekkel, tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztással és magasabb szintű felszereltséggel kínálja a Fiestát, Európa legnagyobb darabszámban értékesített kisautóját. A Fiesta ezentúl új karosszériaszínekkel, jelentősen továbbfejlesztett stíluselemekkel és felszereltséggel, valamint szélesebb motorkínálattal kapható.

A Fiesta már három egymást követő évben (2012-ben, 2013-ban és 2014-ben) is Európa legkelendőbb kisautójának bizonyult, és a sikersorozat 2015 első három hónapjában is töretlenül folytatódott, hiszen a modellből 88.155 darab* talált gazdára. A Ford most mutatta be az eddigi legtakarékosabb Fiestát is: az 1,5 literes TDCi dízelmotorral kapható változat üzemanyag-fogyasztása 3,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 82 g/km**

Az autóhoz rendelhető új karosszériaszínek sorában megjelenik a sötét, mégis csillogó Magnetic metálfényezés, az élénk vörös lakkozású Candy Red és a luxushangulatú, selyemfényű Silver Silk ezüstmetál árnyalat. A Ford a stílusos Fiesta Red és Black Edition modellek kínálatát is bővíti; ezek az autók ezentúl a 125 lóerős, 1,0 literes EcoBoost benzinmotorral és a 95 lóerős 1,5 literes TDCi dízel erőforrással is megrendelhetők. Az eddig kizárólag a Fiesta Red és Black Edition változatok motorpalettáján szereplő 140 lóerős, 1,0 literes EcoBoost blokk ezentúl a Titanium és Sport modellváltozatokhoz is elérhető.

1976-os bemutatása óta az Európában (a németországi Kölnben) gyártott Fiesta több mint 17 milliós darabszámban kelt el világszerte; az európai régióban az autó három- és ötajtós változatban, valamint dobozos kisáruszállítóként kapható, s a globális piacokra egy négyajtós kivitel is készül.

“Vásárlóink most minden idők legszélesebb Fiesta-termékcsaládjából választhatnak, amely sokféle felszereltségi szintet, kiváló üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást, valamint szemet gyönyörködtető színeket és stíluselemeket kínál,” fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Elég, ha csak az erőforrásokat említjük, amelyek közt az 1,0 literes EcoBoost egység is megtalálható; ez a világ első olyan erőforrása, amely három egymást követő évben is elnyerte az Év Motorja címet.”

A Fiesta Trim modellváltozatban vetítőlencsés halogén fényszóró és LED nappali menetfény javítja a látási viszonyokat, az utastér minőségét és komfortját pedig bőrborítású kormánykerék és kézifékkar emeli magasabb szintre. A Fiesta Titanium változat krómozott alsó hűtőráccsal készül; az autóhoz új formatervű 16 colos könnyűfém keréktárcsa jár; az üléskárpitokat divatos ekrü betétek díszítik, valamint ugyanolyan öltések, mint amelyek a kormánykeréken, a váltókar szoknyáján, a kézifékkaron és a padlószőnyegeken is láthatók. Bizonyos karosszériaszínek kiválasztásával a Fiesta Sport vásárlói eltérő színű (Frozen White, Panther Black, Race Red vagy Candy Blue árnyalatú) tetővel is megrendelhetik autójukat.

A Ford 2008-ban mutatta be a Fiesta ECOnetic változatot, s azóta 16 g/km értékkel csökkentette az autó CO₂-kibocsátását. Az új 1,5 literes TDCi motor környezetvédelmi teljesítményét az optimalizált égéstér-kialakítás, a legmodernebb turbótöltő és az üzemanyag-befecskendezés mellett további technológiák is javítják:

  • Az Auto-Start-Stop rendszer alapjáraton automatikusan leállítja a motort, és azonnal újraindítja azt, amikor a vezető elindulni készül az autóval
  • Az Intelligens Visszatápláló Töltés a generátor szakaszos működtetésével tehermentesíti a motort, és akkor tölti az akkumulátort, amikor a jármű lassít vagy fékez
  • Optimalizált váltóáttételezésű, ötfokozatú sebességváltó
  • Alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok
  • A légáramlást kisimító karosszériaelemek és alsó burkolatok

A Fiesta felszereltségében mindemellett a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített Ford SYNC hangvezérlésű csatlakozási rendszer és az Active City Stop technológia is megtalálható.

# # #

* A JATO Dynamics által közölt eredmények a JATO Consult, a vállalat tanácsadó szolgálata által közölt adatokon alapulnak. Az adatok 30 európai ország piacairól származnak. További információkért látogasson el a www.jato.com honlapra.

** Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve az EC/692/2008 rendelettel módosított EC/715/2007 direktíva alapján regisztrálták. Az üzemanyag-fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatok egy járműtípusra, nem pedig egy adott járműre vonatkoznak. Az alkalmazott tesztelési eljárás lehetővé teszi a különféle járműtípusok és különféle gyártmányok összehasonlítását. A közúti üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatai eltérhetnek az itt közölt adatoktól, mivel ezeket befolyásolhatja a vezetési stílus, akárcsak egyéb, nem műszaki jellegű tényezők is. A CO₂ egy üvegházhatású gáz, ami a legnagyobb mértékben felelős a globális felmelegedésért.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.