111 év mérnöki innovációjáért jutalmazták a Fordot az arany fogaskerék díjjal

2015. 03. 26.
A Washingtoni Autós Újságírók Szövetsége az elmúlt 111 év mérnöki innovációiért a Ford részére ítélte oda az Arany Fogaskerék díjat, így a díj tulajdonképpen nem csak Henry Ford munkásságát, de valóra vált álmát is jutalmazza.

A Washingtoni Autós Újságírók Szövetségének 30. jubileumi gáláján a szervezet az elmúlt 111 év mérnöki innovációiért Henry Ford és a Ford Motor Company részére ítélte oda az Arany Fogaskerék díjat. A vállalat és alapítója azért kapta ezt a kitüntetést, mert rendkívül nagy mértékben járultak hozzá az autóipar fejlődéséhez. A díjat Jim Holland, a Ford járműalkatrész- és rendszertervezési alelnöke vette át. „A Ford minden dolgozója nevében szeretnék köszönetet mondani a Washingtoni Autós Újságírók Szövetségének az Arany Fogaskerék díjért.” - fogalmazott beszédében Holland. „Henry Ford komoly szellemi örökséget hagyott ránk, és a Ford csapata továbbra is arra törekszik, hogy minden üzleti tevékenységében meghonosítsa az innovatív szemléletet, jobbá téve ezzel mindannyiunk életét. Ez az, ami vállalattá, közösségé formál minket. Az innováció segítségével megváltoztathatjuk a világot.” Henry Ford nem csupán kiváló termékei által épített erős vállalatot, hanem azzal a szenvedélyes elhivatottságával is, hogy milliók életét tegye jobbá. Ő leginkább arról ismert, hogy megfizethető autójával az egész világot kormánykerék mögé ültette, ugyanakkor legalább ennyire fontos az is, ahogyan átformálta a társadalmat: a futószalag tökéletesítésével egy második ipari forradalmat alapozott meg, a gyári munkások bérének megduplázásával pedig segített a középosztály megerősítésében. Alapítójának szellemiségéhez hűen a Ford mindmáig arra törekszik, hogy minden üzleti tevékenységében meghonosítsa az innovatív szemléletet.

Néhány példa a fentiekre:
  • Az immár több mint 5 millió Fordban működő EcoBoost® technológia segítségével az autósok a világ minden táján üzemanyagot takaríthatnak meg
  • A fejlett, kis tömegű anyagoknak köszönhetően Amerika legnépszerűbb pickupja, az F-sorozat minden eddiginél teherbíróbb és takarékosabb
  • Az iparágban elsőként alkalmazott, légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági öv magasabb szintű védelmet nyújtanak a hátsó üléssorban utazóknak – s az ehhez hasonló biztonsági innovációk emberek millióit óvják meg a balesetek során
  • A vállalat az év elején mutatta be a Ford Intelligens Mobilitás Tervét, aminek célja az innovatív megoldások meghonosítása a konnektivitás, a mobilitás, az önállóan közlekedő autók, a vásárlóknak nyújtott élmény és a ‘big data’ adatfeldolgozás területein. A Ford idén 25 mobilitási kísérletet menedzsel világszerte, hogy tesztelje újszerű közlekedési ötleteit, amelyek segítségével jobbá tehető az emberek élete, rugalmasabban alakítható a járművek használata, és újszerű társadalmi együttműködés alakítható ki a közlekedés területein.
  • A közlekedés – és kiváltképpen a nagyvárosi forgalom – egyre komolyabb kihívásait megoldani hivatott kísérletek négy globális megatrenddel számolnak: a bolygó népességének robbanásszerű növekedésével, a középosztály létszámának növekedésével, a légszennyezési problémák súlyosbodásával, valamint a vásárlók szemléletének változásával.
Henry Ford azt vallotta, hogy a jó üzlet alapja a kiváló termék és a tisztességes haszon, ám szerinte az igazán jó üzlet ismérve, hogy mindemellett a világot is jobbá teszi – és ez az, ami nap mint nap ösztönzést jelenta Ford számára.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.