Starsky & Hutch nyomozópáros legendás autója is feltűnik a Half Note City új klippjében

2015. 03. 19.
A ’70-es évek végén és a ’80-as évek elején forgatott Starsky&Hutch autója felbőgő motorral tűnik fel a Half Note City új klippjében, a Cetropelliben. A piros Ford Gran Torino azonban nem csak az amerikai bűnügyi sorozat miatt különleges, hanem azért is, mert idehaza mindössze ez az egy példány található belőle.

A legendás nyomozópáros, a brooklyni David Starsky és a Minnesota államból származó Kenneth "Ken" Hutchinson harminc évvel ezelőtt ilyen tűzpiros, Ford Grand Torinóval üldözte a gazfickókat az idehaza először a Magyar Televízión levetített sorozat filmkockáin. A Starsky&Hutch mellett a Half Note City (HNC) új számát más retró bűnügyi sorozatok is ihlették. Ennek köszönhetően a legendás páros mellett Kojak, Columbo, de még Poirot is feltűnik a különböző budapesti helyszíneken forgatott klipben.

A klipben nem mellesleg a HNC dobosa, Bordás Zoltán és az együttes basszusgitárosa, Pusztai István is a legendás nyomozók nyomdokaiba lép. A két férfinek ugyanis egy óra tolvajt kell kézre keríteniük és természetesen az üldözésből a tűzpiros Ford Gran Torino is kiveszi a részét. Ezt a modellt egyébként még 1968-ban kezdték el gyártani, 1976-ra pedig már 9 féle változat közül választhattak az érdeklődők. A Torinónak a Starsky & Hutch című sorozat miatt is nagy sikere volt, amire a gyártó is lecsapott. 1976 márciusában egy ezer darabos limitált kiadást készített a sorozatban „csíkos paradicsomként” emlegetett autóból. Az autó nem csak a ’70-es években emelkedett ki teljesítményével, hanem még napjainkban is figyelemre méltó járműnek számít az 5766 cm3-s motorjával és a 171km/órás végsebességével. A másfél tonnás, kétajtós Torino egyetlen hátránya a közel 20 literes fogyasztás, de a jármű tulajdonosa, Tamás Tamás nem is mindennapi használatra újítatta fel ezt a legendás modellt.

>> Link a kliphez

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.