Ford Focus a világ legnépszerűbb autója

2014. 01. 28.

A kétszámjegyű forgalomnövekedést mutató Ford Focus továbbra is a világ legkelendőbb autója


A Polk intézet most közzétett, legfrissebb globális autóeladási elemzése szerint a Ford Focus globális értékesítése eredménye több mint 16 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, s a modell több mint 75 ezer darabbal növelte előnyét legközelebbi vetélytársa előtt. A Ford kínai növekedésének záloga a Focus, amiből 303.000 darabot állítottak forgalomba, így a kínai piacon ez a legkelendőbb személyautó. A Ford világméretű növekedésében is a Focus játssza a főszerepet, mellette pedig a Fiesta, így a Ford két modellje is szerepel a világ öt legkelendőbb autójának listáján.

A Polk intézet most közzétett, legfrissebb globális autóeladási elemzése szerint 2013. harmadik negyedévében is a Ford Focus volt a világ legnagyobb számban értékesített autója.  A Focus modellből 2013 januárja és szeptembere között 856.587 darab kelt el, vagyis 16,1 százalékkal több, mint az elmúlt év azonos időszakában. A sikerből Kína vette ki a részét a legnagyobb mértékben, hiszen (a nemrégiben az IHS által felvásárolt Polk intézet adatainak alapján) az ázsiai országban 303.481 Focust állítottak forgalomba, ami 85 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakának eredményéhez képest. A Ford-vásárlók jellemzően az autó vonzó külső megjelenésével és a bőkezű felszereltséggel indokolják választásukat. Kínában az autóvásárlók szerint leginkább dizájnja, kiemelkedő biztonsága és kiváló minősége különbözteti meg a Focust a többi autótól. Ezeket a tulajdonságokat a vevők 15-40 százalékkal magasabbra pontozták, mint a Focus legközelebbi vetélytársa esetében.

„A Focus révén elért sikerünk egyre több és több vásárló javát szolgálja világszerte, rávilágítva Egy Ford tervünk hatékonyságára.” - fogalmaz Jim Farley, a Ford globális marketingért, értékesítésért és szervizért, valamint a Lincoln márkáért felelős alelnöke. „Továbbra is elkötelezetten dolgozunk termékpalettánk fejlesztésén, hogy a Focushoz hasonlóan minden modellünk kiemelkedő minőséget, takarékos működést, biztonságot, intelligens tervezést és értéket kínáljon vásárlóink számára.”

Az Egy Ford tervnek és a Ford globális jövőképének köszönhetően a vállalat immár két olyan modellel is büszkélkedhet, amelyek szerepelnek a világ öt legkelendőbb autójának listáján: a Polk adatai szerint a Focus és a Fiesta összesített értékesítési eredménye 1.402.555 darab volt 2013 első kilenc hónapjában.

Kínában a Ford Focus lett a legnagyobb számban értékesített személyautó, Európában a pedig továbbra is a Fiesta a legkelendőbb kisautó.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.