A klasszikus autók szerelmeseinek és a restaurátoroknak

kedveskedik a Ford

2014. 01. 28.

A Ford alkatrész-értékesítési részlegének új terméke segít, hogy az autórajongók újra életre keltsék a legendás 1932-es ötablakos Ford Coupékat: a Ford restaurátor programjában megjelent az 1932-es ötablakos Ford Coupe karosszériája. Ez a modell volt a II. Világháború utáni Amerika egyik szimbolikus hobbiautója, mivel elég olcsó volt ahhoz, hogy a frontról hazatérő katonák is megfizethessék – ugyanakkor elég egyszerű és masszív ahhoz, hogy hotroddá alakítva megteremtse a házilag tuningolt gépek kultuszát.

„Az 1932-es ötajtós Ford Coupe karosszériaelemeinek segítségével bárki építhet magának egy klasszikus megjelenésű hotrodot – és ehhez ma már az interneten is leadhatja a rendelését, ahelyett, hogy a roncstelepen kellene guberálnia.” – avat be Dennis Mondrach, a Ford alkatrész-értékesítési részlegének licenc-menedzsere. „A kupé karosszériaelemeivel sikeresen bővítettük a préselt acél alkatrészek listáját, amin olyan modellek részegységei szerepelnek, mint a klasszikus 1965-70-es Mustang vagy az 1940-es Ford Coupe.”

A Ford restaurátor programjában több mint 9.000 jóváhagyott alkatrész szerepel a különféle Ford modellekhez: a T-Modelltől kezdve egészen a 2007-ben gyártott járművekig.

„A Ford Racing mindenféle igényhez kínál motorokat és teljesítménynövelő kiegészítőket.” - teszi hozzá Mondrach. „Az autó felépítéséhez szükséges  alkatrészek többsége – vagyis a szerkezeti elemek, a hajtásláncok, az utastéri alkatrészek, a klasszikus vagy egyedi kivitelű műszerek – megtalálható a kínálatban. Így aztán a vásárlók ugyanúgy megépíthetnek egy klasszikus oldtimert, mint egy egyedileg átalakított változatot, ami akár rajthoz is állhatott volna az ötvenes-hatvanas évek gyorsulási versenyein. Egyszerűen csak el kell dönteniük, mire vágynak.”

A Ford minden lehetséges alkalommal az eredeti szerszámokkal igyekszik elkészíteni az újragyártott alkatrészeket; ha ez nem megoldható, akkor az eredeti specifikáció alapján készítik el az új szerszámokat. A 2013-as Las Vegasi Különleges Autóalkatrész és Kiegészítő Kiállításon bemutatott 1932-es ötablakos Ford Coupe újonnan sajtolt karosszériaelemeit a legmodernebb hegesztési megoldásokkal szerelték össze. Az elkészült karosszéria még egy kiegészítő korróziógátló bevonatot is kapott. A jármű minden elemét a Ford hivatalos, minősített beszállítója, a United Pacific Industries gyártotta a Ford szabványainak megfelelően. A szigorú engedélyezési eljárásnak köszönhetően minden itt készült alkatrészen szerepelhet a vállalat eredeti márkajelzése, és ezek a részegységek tökéletesen megfelelnek a klasszikus Fordok rajongói által támasztott minőségi elvárásoknak. Minden jóváhagyott alkatrészen ott látható a kék-fehér Ford embléma, jelezve, hogy ez egy hivatalosan engedélyezett, restaulására használható részegység. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az alkatrész pontosan illeszkedik, valamint hogy funkciója és külső megjelenése megegyezik az eredetivel.

A karosszériaelemek mellett a Ford alkatrész-értékesítési részleg számos pótalkatrészt – például sárvédőket, hűtőket és emblémákat – kínál a Ford legtöbb sorozatgyártású járművéhez. A Ford restaurátor program lényege, hogy a régi autók megszállottjainak nem kell többé órákon át böngészni az interneten ritka régi vagy új alkatrészek után kutatva, vagy roncstelepről roncstelepre vándorolni egy-egy részegységért, hogy helyreállíthassák klasszikus autójukat. Ezentúl bárki, aki rendelkezik egy stabil alvázzal, új acélelemekből is felépítheti rá a karosszériát, hogy belekóstolhasson az ötvenes évek hotrod-kultuszába. A méretpontos pótalkatrészek révén egyszerűbb a restaurálás – és ez akár a siker kulcsa is lehet egy oldtimer-versenyen, ahol az autórajongók mindig szívesen mutatják be fáradságos munkájuk végeredményét. A Ford restaurátor programját az Amerikai Mustang Klub és az Amerikai Thunderbird Klub is nagy elismeréssel fogadta, sokra értékelve, hogy a vállalat az eredetiekkel azonos Ford alkatrészeket biztosít a klasszikus autók életben tartásához.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.