A Ford csatlakozik a klímaváltozás elleni kezdeményezéshez.

2019. 11. 08.

A Ford csatlakozik az Európa fenntarthatóvá tételét célzó kezdeményezéshez, amely a klímaváltozás elleni cselekvésre szólít fel

KÖLN, Németország, 2019. november 6. – A Ford Motor Company csatlakozott a “New Deal for Europe” nevű kezdeményezéshez, amely minden eddiginél nagyobb mérvű együttműködést és innovációt szorgalmaz a fenntartható jövő érdekében. Ez a lépés természetesnek számít egy olyan vállalat részéről, amely hosszú ideje támogatja a fenntarthatóság eszméjét.

A “New Deal” arra szólítja fel a vállalatokat, kormányzatokat, szervezeteket és politikai szereplőket, hogy közösen dolgozzanak ki egy átfogó Fenntartható Európa 2030 stratégiát, méghozzá az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Célkitűzései és a Párizsi Klímaegyezmény alapján. A stratégiának egyensúlyt kell teremtenie a környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi igények között, miközben megoldásokat kínál az éghajlatváltozással járó kihívásokra. 

A kezdeményezést a vállalati fenntarthatóság és felelősségvállalás európai üzleti hálózata, a CSR Europe indította útjára, eddig több mint 250 vállalatvezetőt mozgósítva, köztük Stuart Rowleyt, a Ford Európa elnökét is.

“Amikor a vállalatok és a kormányzatok fenntarthatósági intézkedéseket vezetnek be, hajlamosak előtérbe helyezni a saját érdekeiket. Csakhogy az éghajlatváltozás olyan probléma, ami mindannyiunkat egyformán érint, így mindenki érdekeinél előbbre való. Mi lenne hát jobb módja egy ilyen kezdeményezésnek, mint hogy széles körű együttműködésre szólítjuk fel az ipar és a társadalom képviselőit? Ez a megoldás biztosítja a leghatásosabb fellépést, hiszen a fenntarthatóságot csak közös erővel valósíthatjuk meg,” nyilatkozta Rowley.

Az ipar számos területéről akadnak már jelentkezők, és jelenleg ez a legszélesebb körű vállalatvezetői közösség, ami valaha megformálódott Európában. A Fenntartható Európa 2030 stratégia kidolgozása során a vállalatoknak és a kormányzatoknak együttműködő platformokat és pénzügyi modelleket kell létrehozniuk, hogy ezekre építve kialakulhasson a fenntartható gazdaság, amelynek célja a társadalmi kohézió és az egész életen át biztosított foglalkoztatottság.

A Ford már 20 éve teszi közzé Fenntarthatósági Jelentését, amelyben a vállalat évről évre meghatározza új fenntarthatósági célkitűzéseit. A Ford legfontosabb ilyen céljai közt szerepel az egyszer használatos műanyagok teljes elhagyása 2030-ig, valamint hogy gyártóüzemeit 2035-ig 100 százalékban megújuló energiával működtesse. A Ford emellett saját klímaváltozási jelentését is elkészítette.

A Ford már több mint 10 éve kizárólag zöld villamos energiát használ összes kölni üzemében; az ehhez szükséges megújuló energiát egy helyi áramszolgáltató vállalat biztosítja.

Az idei év első felében a Ford elkötelezte magát, hogy jövőbeli modelljeinek mindegyikéhez kínál majd valamilyen elektromos hajtáslánc-opciót. 2023-ig a vállalat 17 elektromos hajtású modellt vezet be az európai piacon; ezeket az autókat arra tervezik, hogy a környezetbarát villamos energia egyre nagyobb mérvű használatával segítsenek tisztábbá és csendesebbé varázsolni a városokat.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Alföld Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Alföld Autóház Kft.